Landmachtuniformen

landmacht-logo

 

Inleiding

In dit menu worden de uniformen getoond welke gedragen zijn en worden door de Koninklijke Landmacht vanaf 1945. Er is voor gekozen de uniformen per ‘uniformsoort’ in te delen. Naast gevechtskleding wordt door de KL militair nog een scala aan andere uniformen gedragen. Het menu is als volgt ingedeeld:

  • Veldtenue/VT, Gevechtstenue/GvT, Kazerne Tenue Tropen/KTT
  • Dagelijks Tenue/DT en Dagelijks Tenue Tropen/DTT
  • Gelegenheidstenue/GLT, Avondtenue/AT, Avondtenue Tropen/ATT, Ceremonieel Tenue/CT

 

De foto’s kunt u ook bekijken in een groter perspectief, deze vindt u onder het kopje ‘Foto Gallery’ Collectie Uniformen > Koninklijke Landmacht.

 

Voor deze beschrijving is o.a. gebruik gemaakt van het voorschrift 2-1593, Tenuen voor militairen, 6e druk 2003. Dit voorschrift is uitgebracht na de in voering van het DT 2000. Daarnaast is gebruik gemaakt van het Voorschrift 2-1593/1 Ceremoniële tenuen uit 2003 en is gebruik gemaakt van het boek “Van grijsgroen naar Camouflage” van M. Talens.

 

 

m_collage-kl

 

Om de KL collectie te bekijken klikt u in het linker menu op de submenus, bijvoorbeeld,

>VT-GVT

>DT-DTT

>CT-AT-GLT

 

Om de afbeeldingen in een groter perspectief te bekijken, drukt u eerst op F11 ( voor een volledig scherm) en klik daarna op het vergrootglas. Klikt u opnieuw in de afbeelding komt deze in zijn originele formaat terug, druk nogmaals op F11 en u komt weer in de browser.

 

 

klik hier om naar de KL VT-GVT uniformen pagina te gaan

klik hier om naar de DT-DTT uniformen pagina te gaan

klik hier om naar de CT-AT -GLT uniformen pagina te gaan

Reacties zijn gesloten.