CT – AT – GLT

Gelegenheidstenue (GLT), Avondtenue (AT), Avondtenue Tropen (ATT) en Ceremonieel Tenue (CT)

 

Gelegenheidstenue

Dit tenue bestaat uit het DT, witte blouse en zwarte stropdas/strik. Daarbij wordt door officieren en onderofficieren de pet of hoed GLT gedragen. Soldaten en korporaals dragen de baret of kwartiermuts.

Avondtenue

Het Avondtenue mag door iedere KL militair worden gedragen. De mannelijke militair draagt een jas, vest en een broek AT. Daarbij een witte blouse, zwarte vlinderdas of een regimentsdas. De militair draagt verder een pet AT en witte handschoenen. De vrouwelijke militair draagt een jas en rok AT. Daarbij een witte blouse, een zwarte lavalliere of een lavalliere in regimentsuitvoering. De vrouwelijke militair draagt verder een hoed AT en witte handschoenen.

 

Avondtenue Tropen

Dit avondtenue wordt gedragen door militairen die diensten verrichten in overwegend tropische temperaturen. Het bestaat uit een witte jas, blauw/zwarte broek en wit overhemd. Daarbij een vlinderdas, platte pet AT en witte handschoenen. De vrouwelijke militairen dragen een witte jas, blauw/zwarte rok en wit overhemd. Daarbij een lavalliere en een hoed AT en witte handschoenen.

 

Ceremonieel Tenue

De ceremoniële tenuen worden gedragen tijdens speciale gelegenheden en diensten van de KL.

De ceremoniële tenuen worden beheerd door het Depot Ceremoniële Tenuen te Soesterberg. Het CT mag bij de volgende gelegenheden worden gedragen:

  • Erewachten bij bijvoorbeeld Prinsjesdag, staatsbezoeken, Koninklijke bruiloften of Staatuitvaarten
  • Taptoes
  • Huwelijk van de militair bruidegom. Dit na toestemming van zijn Regiments- of Korpscommandant.

 

Het CT bestaat veelal uit de volgende onderdelen:

  • Hoofddeksel
  • Jas
  • Koppel/bandsjerp
  • Pantalon
  • Sokken
  • Schoeisel
  • Handschoenen

Tevens hebben we bij deze uniformen de KMA cadetten CT uniform geplaatst.

 

Gelegenheids Tenue (GLT).

 

 

m_GLT Kapt m_GLT Majoor

Kapitein van het Korps Militaire Administratie. Let op de roze/rode bies langs de broek. De kapitein draagt de bijbehorende platte pet. Majoor van het Korps Veldartillerie. De majoor draagt opgelegde kraagpatten, uitgevoerd in fluweel. Verder een oranje sjerp en een enkele rand van eikenloof op de rand van de klep van zijn pet.

 

 

m_GLT-front

Brigade-generaal der Genie. Let op het geborduurde HMV brevet, de parawing en de zwarte fluwelen kraagpatten.

 

 

m_GLT-Brons-zij m_GLT-Brons-front

 

m_GLT-Brons

Kolonel W.G.M. Brons, Wapen/dienstvak Garde Regiment Grenadiers. in uitvoering van overste. De standaard knopen vervangen door knopen van het Garde Regiment Grenadiers en op de mouw dezelfde versiering als de kraagpat met de knopen.

 

 

m_GLT-Maj-RS

Majoor R. Schluter, Wapen/dienstvak Genie,Opzichter van Fortificatiën.

 

 

m_GLT-Maj-groot m_GLT-Maj-groot-zij
m_GLT-Maj-frontMajoor van het Wapen/dienstvak Korps Luchtdoelartillerie, HMV Brevet en Parawing B.

 

 

  

GLT 2000, wordt gecombineerd met het standaard DT uniform. Bestaande uit witte overhemd en zwarte stropdas en witte handschoenen. De oranje bandsjerp wordt gedragen door officieren in actieve dienst m.u.v. het dienstwapen Cavalerie em het Korps Rijdende Artillerie, in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning. Als decoratie draagt men op het GLT (ook op het type ’63) het groot model onderscheidingen.

 

Avond Tenue (AT) & Avond Tenue Tropen (ATT)

 

 

m_AT-Brons-zij m_AT-Brons-front

 

 

m_AT-Brons-mouwAvond Tenue (AT) van Kolonel W.G.M. Brons en bijbehorende pet met enkele rand eikenloof. De pet wordt ook gedragen op een Gelegenheidstenue GLT. Mouw versiering. Let op de knopen van Garde Grenadiers.

 

 

m_AT-KCT-Fm_AT-KCTC(2)AT-KCT-Z

AT, kolonel KCT, met gouddraad ingeweven HMV brevet en parachutist vaardigheidsembleem. De broek met groene bies van 30mm in de kleur van het KCT.

 

 

m_AT Majoor2 m_AT-Lkol-zij

Avond Tenue van een Majoor.

 

 

m_ATAvond Tenue Tropen van een Brigade-generaal. Te zien is het avondbaadje in gebroken wit en een Zwarte broek, genisten knopen en het HMV brevet is ingeweven. De parawing is opgestikt met gouddraad.

 

 

m_AT-zij-lkol-MA

Een overste (Luitenant-kolonel) in het avondtenue van het Korps Militaire Administratie. Dit is te zien aan de roze bies, welke om de platte pet is aangebracht en zichtbaar is de roze bies van 30 mm op de pantalon.

 

Ceremonieel Tenue (CT)

 

 

m_KMA-front-groot m_KMA-front-groot-zij

 

m_KMA-close-up-front

KMA Cadett Rang: Vaandrig, CT Uniform met KMA knopen, Parawing B , Nassausblauwe broek met rode bies.

 

 

m_KMA-kraag

m_KMA-mouw

KMA embleem op de kraag en op de onderkant mouw opgezet met KMA knopen.

 

 

m_CT-Lkol-cape-open  m_CT-Lkol-zij-sjerp

Dienstvak/wapen VeldArtillerie; Luitenant-kolonel A.L.G.M. Schellekens (uniform uit 1979) met cape van lakense stof. Zijaanzicht tenue, de oranje-sjerp en sluiting, rode bies op de broek.

 

 

 

m_CT-Lkol-frontm_CT-Lkol-cape-close

Opstaande kraag en rondom fluweel voorzien van het embleem wapen der Artillerie. op de schouder grote uitvoering van sterren en balk. Uniform voorzien van artilleristen knopen. De cape gesloten.

 

 

m_CT-Maj-Schellekens-front m_CT-Maj-Schellekens-zij

Dienstvak Infanterie (Chassee); wijlen Majoor der Infanterie A.H.L.J. Schellekens. Grote uitvoering van de balk en sterren, nassausblauwe broek met brede rode bies.

 

 

m_GLT Kol

Kolonel van het Regiment Infanterie Oranje Gelderland. Let op de hoge Kraag, voorzien van embleem. De Militair draagt zijn HMV brevet.

 

 

m_CT-Menno-close m_CT-Menno-zij

 

 

Wapen/dienstvak Regiment Menno van Coehoorn. Zwart laken met rode bies op de pand en mouw, bijpassende uniform pet met enkele eikenloofrand op de klep, zonder w-band. Oude type KL embleem. Nassau-blauwe broek met rode bies op de zijpand. Schouder heeft grote uitvoering balk en sterren. Schouderpassant omrand met een rode bies.

 

 

m_CT-adm-front m_CT-adm-zij

Dienstvak Administratie. Zwart met lila biezen Schouderpassant, adjudant met lila omranding.

 

 

m_CT-vbdg-front  m_CT-vbdg-zij

Ceremonieel tenue, dienstvak verbindingsdienst, oud model, zware stof met dichte knopen. De overste draagt hier een kepie. Brede bies op broekpand en zichtbaar op de wit omrande epaulette de grote sterren en balk, overste.

 

 

m_CT-vbdg-close

Fluwelen kraag met dienstvak met gouddraad opgenaaid. Knopen van boven genoemd dienstvak.

 

 

m_CT-vanHeutsz-close CT-vanHeutsz-front

Ceremonieel Tenue Regiment van Heutsz. Aangeboden door Kapitein b.d. F.A. Vermeltvort.

 

 

m_CT-vanSytsama-front m_CT-vanSytsama-back

 

 

m_CT-vanSytsama-close

 

 

m_CT-vanSytsama-boven

Atilla (Ceremonieel Tenue) Majoor (grote balk en ster) van het Regiment Huzaren van Sytzama. Een prachtig met de hand en op maat gemaakt tenue met blauwe lissen op de armpanden borst- en achterpand. Aangeboden door Luitenant-kolonel der Infanterie Regiment Limburgse Jagers, de heer P.P.B. Wijn.

 

 

m_Parawing A

Parawing brevet B met gouddraad bewerkt.

Reacties zijn gesloten.