Brevetten- en vaardigheidsemblemen

Brevet- en vaardigsheidsemblemen werden in de tweede helft van de twintigste eeuw ontworpen in de huidige uitvoering en benamingen.  Al voor de tweede wereldoorlog werden er op het uniform vaardigheidsemblemen gevoerd, welke zich niet in deze collectie bevinden.

Brevetten worden gedragen door officieren, welke een gespecialiseerde vorming of bekwaamheid hebben behaald. Te denken valt aan de Hogere Militaire Vorming, tegenwoordig Hogere Defensie Vorming geheten. Brevetten zijn er in uitvoeringen voor het Gvt, de trui en het DT. Inmiddels worden deze emblemen niet meer op de trui gedragen. De Gvt versie is uitgevoerd in zwart of een andere kleur op legergroene stof. De Trui uitvoering is uitgevoerd in gouddraad. De DT versies in metaal.

 

Vaardigheidsemblemen worden door militairen gedragen die zich een speciale bekwaamheid hebben eigengemaakt. Te denken valt aan de para-wing, Zware Militaire Vaardigheid of de Heli Instructor. Vaardigheidsemblemen zijn er in uitvoeringen voor het Gvt, de trui en het DT

 

Herinneringsemblemen zijn vastgesteld ter herinnering aan een bepaalde dienstperiode bij het Korps Commando troepen, 11 Luchtmobiele Brigade, MILVA of 11 Mrcie Lumbl (Margriet speld). Ze worden gedragen boven de rechterborstzak. Het embleem wordt pas aan een militair verstrekt indien hij ook daadwerkelijk zijn groene- of rode baret heeft gehaald. Ondersteunend personeel zonder groene- of rode baret ontvangt geen herinneringsembleem.

In de volgende submenu’s zijn de foto’s van de emblemen voorzien van begeleidende tekst, welke onder de foto is geplaatst. De tekst correspondeert met de foto in de volgende volgorde: van links naar rechts, van boven naar beneden.

 

m_collage

 

Klik hier om naar de pagina ‘ Brevetemblemen DT – GVT – Trui ‘ te gaan

 

                Klik hier om naar de pagina ‘ Vaardigheidsemblemen DT – GVT – Trui ‘ te gaan

 

                Klik hier om naar de pagina ‘ Herinneringsemblemen DT – GVT – Trui ‘ te gaan

 

                            Klik hier om naar de pagina ‘ Parawings emblemen ‘ te gaan

 

Reacties zijn gesloten.