DUPM

Hartelijk welkom op de website van het Defensie Uniform Privé Museum. Op deze website vindt u informatie en foto’s van uniformen, die een cultureel historische waarde hebben (vanaf 1946 tot heden). Het zijn uniformen van de Koninklijke Marine & Korps Mariniers, waaronder o.a. het Atjeh jas, Groot Tenue, Avond Tenue, Barathea en Ceremonieel Tenue is opgenomen. Ook van De Koninklijke Landmacht, DT63, DT2000, GVT, M58, GLT en AT,  Koninklijke Luchtmacht o.a. het DT, CT en Piloten uitrusting en de Koninklijke Marechaussee, DT en AT. Tevens vind u informatie en foto’s van onze collecties emblemen die in de loop der jaren zijn verzameld. Daarnaast vindt u artikelen over de uniformen, emblemen en uitrusting van de Nederlandse militair vanaf ongeveer 1945. We willen u van harte uitnodigen om over de website te surfen en van van de collecties te genieten. Voor schenkingen of opmerkingen kunt u ons bereiken via het menu Contact Form (re-boven in de menubalk).

  

 Klik op het logo om naar de desbetreffende website te gaan

                                               m_defensie
           

WAAR ONTMOET JIJ DEFENSIE?

Geen Luchtmachtdagen in 2021

De Luchtmachtdagen van 2021 op Vliegbasis Gilze-Rijen gaan definitief niet door. Het afgelasten van een grootschalig publieksevenement dat over 2 dagen zo’n 250.000 bezoekers trekt, was niet gemakkelijk. De keuze is uiteraard het gevolg van de coronacrisis. Er komt ook geen alternatieve invulling.

De eerstvolgende Marinedagen zijn in 2021. Informatie volgt.

De Landmachtdagen van Defensie komen waarschijnlijk in 2021 naar Ede. De gemeente heeft gesprekken gevoerd met Defensie en het Ministerie, die reageren positief. Verdere informatie volgt.

Reacties zijn gesloten.