Welkom op Defensie Uniform Privé Museum

  m_Kader-home

m_Kader-home2

Hartelijk welkom op de site van het Defensie Uniform Privé Museum. Op deze website vindt u informatie over en foto’s van uniformen (vanaf 1946) en emblemen welke in onze collecties van de Koninklijke Marine (Vloot & Korps Mariniers), Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee zijn opgenomen. Daarnaast vindt u artikelen over de uniformen, emblemen en uitrusting van de Nederlandse militair vanaf ongeveer 1945. We willen u van harte uitnodigen om over de website te surfen en van van de collecties te genieten. Voor vragen kunt u naar het ‘hoofdmenu’ via het submenu ‘contact’ ons bereiken. Mocht u schenkingen willen doen en ook van WOII gerelateerde zaken, neemt u dan contact met ons op via de contact pagina, te vinden onder het menu ‘hoofdmenu’.

 Met vriendelijke groeten,

 Team DUPM

 H.J. Jaket & G.J. Kattenberg

 m_000f12e8002aa0c859bd98501a022c4ced 

 

Keurmerk Online-Museum

 ******************************************************************************************************************************

 Klik op het logo om naar de desbetreffende website te gaan

                                               m_defensie

       m_kmarine1    m_klandm1    m_kluchtm1    m_kmarech1

Open dagen Defensie 2018.

De Landmachtdagen duren deze editie maar liefst 6 dagen, dinsdag  22 t/m zaterdag 26 mei 2018. De laatste dag is een publieksevenement in diverse steden in het hele land. De eerste vijf dagen van de Landmachtdagen bestaan uit een educatief programma waarbij militairen scholen door het hele land bezoeken. Kom meer te weten over de gratis toegankelijke Landmachtdagen 2018 waaronder informatie over datums en programma, locaties en tijden. Kijk op de website www.defensiedagen.nl/ voor het programma.

Tweemaal per drie jaar vinden in de maand juni de Luchtmachtdagen plaats. Dit gratis evenement behoort tot de meest spectaculaire evenementen van Nederland boordevol actie, demonstraties en topmaterieel. De Luchtmachtdagen vinden afwisselend plaats op de vliegbasissen Volkel, Leeuwarden en Gilze-Rijen. Ook in 2018 zullen de Luchtmachtdagen niet doorgaan. Dit komt doordat er een gebrek aan capaciteit is vanwege inzet tijdens missies. De kans is aanzienlijk dat de Luchtmachtdagen in 2019 weer doorgang vinden. In 2019 zal mogelijk Vliegbasis Volkel als gastheer dienen voor dit spectaculaire evenement.

In 2018 vindt helaas geen Marinedagen plaats, deze is pas weer in 2020.

Reacties zijn afgesloten.