Welkom op Defensie Uniform Privé Museum

Hartelijk welkom op de site van het Defensie Uniform Privé Museum. Deze site is verbonden aan een tweetal militaria verzamelingen, welke in genoemd museum zijn ondergebracht. Op de website vindt u informatie over, en foto’s van, de uniformen in de collecties van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Marechaussee en de collectie emblemen. Daarnaast vindt u artikelen over de uniformen, emblemen en uitrusting van de Nederlandse militair vanaf ongeveer 1945. Ook is op een gedeelte van de site ruimte gemaakt voor de ‘2e Wereldoorlog’, Living History’ en ‘Diorama’s’ (modelbouw). Het laatste onderwerp heeft de laagste prioriteit voor wat betreft het vullen van informatie en afbeeldingen. Inmiddels zijn op het menu onderdeelsjaals na, alle menu’s gevuld met foto’s en informatie. Regelmatig worden de menu’s bijgewerkt en gevuld met nieuwe informatie en afbeeldingen. Wijzigingen worden vermeld bij nieuws. Nieuwe aanwinsten worden getoond in het menu ‘nieuwe aanwinsten’, deze worden na ongeveer 3 maanden van de pagina verwijderd en toegevoegd aan de bestaande collectie. We willen u van harte uitnodigen over de website te surfen, hier en daar een kijkje te nemen en van de foto’s van de collecties genieten.

Natuurlijk zijn wij kritisch en we proberen de informatie over de uniformen en emblemen zo duidelijk mogelijk te verwoorden. Mocht u opmerkingen of adviezen hebben met betrekking tot de collectie of de website, daar staan wij graag voor open. We willen u vragen via het menu ‘contact’ een e-mail naar ons sturen. Hierna nemen we contact met u op.

Voor een volledige websitescherm drukt u op F11, nogmaals op F11 om weer terug te keren.Veel lees- en kijkplezier !!

 Met vriendelijke groeten,

 Team DUPM

 H.J. Jaket & G.J. Kattenberg

 

 ******************************************************

 Klik op het logo om naar de desbetreffende website te gaan

 

                                               m_defensie

       m_kmarine1    m_klandm1    m_kluchtm1    m_kmarech1

Opendagen Defensie 2014.

Geen Marinedagen.

Luchtmachtdagen: Op 20 en 21 juni, Vliegbasis Gilze- Rijen.

Landmachtdagen: De Landmacht bestaat dit jaar 200 jaar. De KL leiding heeft besloten dit op sobere wijze te vieren. Op 23 april 2014 komt de Landmacht naar de burger toe. Het is het streven om op minimaal 200 locaties activiteiten te organiseren. Meer hierover valt te lezen in de Landmacht special van december 2013

Door financiële omstandigheden heeft Defensie sinds 2010 het aantal open dagen teruggebracht van 3 naar 2 per jaar. Per toerbeurt vervalt een van de opendagen.

 

 

 

 

Reacties zijn afgesloten.